logo

Op vakantie


Dialyseren op uw vakantiebestemming
U bent dialysepatiënt en u wilt graag op vakantie gaan. Dat is mogelijk. Wel kost op reis gaan extra voorbereiding. Zo dient u voordat u de vakantie boekt eerst toestemming te vragen van uw nefroloog. Daarnaast heeft u toestemming van uw zorgverzekering nodig. U dient zelf zorg te dragen voor de reservering van de dialyse in een ander centrum. Het is belangrijk dat u hiermee ruim op tijd begint. Wij kunnen u helpen bij het zoeken naar een dialysecentrum in de buurt van uw vakantiebestemming. Bij vragen of onduidelijkheden helpen we u graag. Ook de nierstichting biedt reizen aan voor dialysepatiënten in binnen en buitenland.

Dialysecentra
In Nederland en daarbuiten zijn speciale vakantiedialyse-centra. Maar er zijn ook veel gewone dialysecentra waar u terecht kunt voor hemodialyse als u op vakantie bent. Op de website van de organisatie Nefrovisie vindt u adressen van alle dialysecentra en dialysepoli’s in Nederland.

Eisen aan het dialysecentrum
Wilt u op vakantie naar het buitenland? Ga dan na of het dialysecentrum dat u op het oog heeft voldoet aan de strenge eisen die ook in Nederland gelden. Zeker als u buiten Europa reist. We adviseren u graag.

Checklists
Lees meer over op vakantie gaan op nieren.nl. U vindt daar ook checklists voor op vakantie gaan met dialyse. Deze checklists helpen u bij het organiseren van uw vakantie.