logo

Huiselijke omgeving


Ontspannen sfeer
Dialysekliniek Noord heeft 10 dialysestations, waar u in een huiselijke omgeving de mogelijkheid heeft om televisie te kijken, radio te luisteren, of te praten met medepatiënten.

Eten en drinken
Tijdens de behandeling komt de afdelingsassistent bij u langs om u te vragen wat u wilt eten en drinken. Afhankelijk van uw gewicht kunt u een aantal consumpties gebruiken. De mogelijkheid bestaat eveneens om tijdens of na de behandeling een broodmaaltijd te gebruiken. Tussendoor krijgt u soep aangeboden. Op de donderdag en vrijdag wordt u een hapje aangeboden in plaats van soep. Het hapje kan variëren. Deze versnaperingen zijn niet volgens een dieet voorbereid. Het is zelfs zo dat in vrijwel alle dialysecentra in Nederland de soep niet meer aangeboden wordt. Dit is omdat er in soep vrijwel geen voedingsstoffen in zitten, wel veel zout en omdat het extra vocht is. Wij bieden u de versnaperingen aan en laten aan u de keus of u ze neemt of niet. 

TV en I-pad
Iedere dialyseplaats heeft een TV. Hierop vindt u de gebruikelijke TV-zenders. Iedere TV is voorzien van een DVD speler zodat U eventueel ook DVD’s kunt bekijken of muziek kan luisteren. Wij hebben ook DVD die u kunt bekijken o.a. natuurdocumentaires. U kunt ons hier naar vragen. We stellen I-pad’s ter beschikking om te kunnen internetten. Voor vragen over het gebruik van de I-pad kunt u terecht bij de afdelingsassistente of verpleegkundige. U kunt ook gebruik maken van uw eigen I-Pad of laptop. 

Lezen
Op de afdeling is een leesmap aanwezig deze wordt wekelijks gewisseld. Daarnaast zijn wij geabonneerd op de Telegraaf. Ook hebben we een ‘bibliotheek’, een verzameling boeken op de afdeling die u kunt lezen. Vraag er gerust naar! Natuurlijk kunt u zelf ook boeken, tijdschriften, puzzelboekjes, e.d. meenemen. 

Spelletjes
Wij hebben een aantal spellen op zaal. Misschien wilt u samen met uw buurvrouw of buurman eens dammen of een potje rummicub spelen. Als de tijd het toelaat kunt u ook iemand van ons team uitdagen. Ook organiseren we regelmatig een Bingo tijdens de dialyse.